Analysen af bilbranchen

Tirsdag den 4. december 2018 udkom Analysen af Danmarks 440 største bilforhandlere og 20 største bilimportører. Analysen er efter vores opfattelse den mest gennemarbejdede analyse der findes af økonomien i branchen og kan slet ikke sammenlignes med andre brancherapporter, der blot lister selskabernes resultater.

Analysen udkommer i bogform, fylder godt 230 sider og bliver vores 12. årlige udgave. Den koster – som de fleste andre år – kun 3800,- DKK + moms. Den kan bestilles ved at sende en mail til ole@danskbrancheanalyse.dk.

Hvad indeholder analysen?

Vi ser ikke kun på virksomhedernes regnskaber. Vi ser også på verdensproduktionen, det danske bilsalg fordelt på mærker og typer, og vi kombinerer også disse info med forhandlernes resultater, blandt andet for at finde nøgletal for, hvilke bilmærker det passer bedst at sælge. Vi har oversigt over samtlige nyvognsforhandlere på de enkelte bilmærker og disses resultater, og hertil kommer også en række af branchens største brugtbilforhandlere. Vi ser ikke kun på personbilforhandlere, men også på varebil- og lastvognsforhandlere.

Vi ser på forhandlere for sig og importører for sig, og kun lejlighedsvis blander vi disse to meget forskellige virksomhedskategorier sammen. Vi har en lang række oversigter over de bedste og de værste præstationer i branchen, de bedste for at blive inspireret, og de værste for at lære. Vi måler på størrelse, overskud, vækst, lønniveau, overskud per ansat, overskudsgrader og indtjeningsevne, og vi måler på tværs af, hvilke bilmærker der forhandles, om virksomheden er stor eller lille, jysk eller københavnsk, om der sidder en kvinde eller en mand i direktionen og efter hvor gammel virksomheden er.

Vi ser på branchens konkurser, vi udpeger hvem vi mener er konkurstruede, og vi har gennemgået 25 virksomhedshandler i løbet af året, der ikke er mellem familiemedlemmer og dermed antages at være handlet på markedsbetingelser, for at finde multipler for hvordan man værdiansætter en bilforhandlervirksomhed. Endelig gennemgår vi også branchens ejere og laver en millionærliste over Danmarks rigeste bilforhandlere. I skrivende stund har vi registreret godt 600 personer fra bilbranchen som indgår på vores millionærliste.

Og selvfølgelig får du også oversigter over hver enkelt virksomheds resultater og nøgletal, ligesom der ofte er vores personlige noter knyttet til den enkelte virksomheds regnskabsaflæggelse.

Hvem kan bruge analysen?

Det er hensigten, at analysen er super spændende og lærerig læsning for både den mest erfarne bilforhandler, herunder både ejer, bestyrelse og direktion, men den kan også læses med stor gavn af leverandører og sådan set også af andre interesserede nytilkomne til branchen. Selv om analysens fundament er virksomhedernes seneste årsregnskaber, så er analysen skrevet i en form og i et sprog der sikrer, at analysen kan læses og forstås af alle læsere, der har interesse for økonomien i bilbranchen.

Analysens data er blandt andet bilforhandlernes seneste årsregnskaber, der er offentliggjort indtil 26. oktober 2018. I tilfældet af, at virksomhederne ikke selv oplyser deres omsætning, dækningsbidrag, eller i sjældnere tilfælde antal ansatte eller ejerforhold, så går vi ind og laver kvalificerede estimater.

Analysen er som sagt den mest omfattende analyse af økonomien for danske bilforhandlere, og er ikke alene spændende læsning (hvilket kan tage langt over en arbejdsdag at læse sig igennem) men kan efterfølgende også fungere glimrende som et opslagsværk, hver gang tanken falder på en særlig bilforhandler eller en særlig problemstilling i bilbranchen.

Er du blevet overbevist?

Det håber vi, og det ville glæde os at tage imod din bestilling. Som nævnt koster analysen 3800,- DKK + moms, og den kan bestilles ved at sende en mail til  ole@danskbrancheanalyse.dk.

Med venlig hilsen

Ole Egholm

Dansk Brancheanalyse ApS er stiftet og ejet af Ole Egholm, der er cand. merc. og MBA, og tidligere har været rejsebureaudirektør (1992-2006). Ole Egholm udgav sin første brancheanalyse om rejsebureaubranchen i år 2000. I 2005 stiftede han Dansk Brancheanalyse og har siden 2006 haft udgivelse af brancheanalyser som sin hovedbeskæftigelse. Formålet med Dansk Brancheanalyse er at kaste lys over økonomien i brancher, der ikke normalt udsættes for al for stor analytisk bevågenhed. En øget indsigt i en branches økonomi hjælper forhåbentligt aktørerne  i branchen og omverdenen til en bedre forståelse af erhvervet, hvilket på sigt bør kunne medvirke til en bedre indtjening i branchen og dermed et bedre skattegrundlag for samfundet. Dansk Brancheanalyse Aps er ikke afhængig af særlige aktørers eller branchers interesse, ej heller af annoncørers, og finansieres alene af læserne. I 2017 har Dansk Brancheanalyse udgivet analyser af arkitektbranchen, hotelbranchen, restaurationsbranchen, revisionsbranchen, rejsebureaubranchen, reklamebranchen og bilforhandlerbranchen. Bilbrancheanalysen udkom for første gang 25. oktober 2007, og er udkommet årligt lige siden. Den 31. januar 2018 udkommer den for ellevte gang.