Køb Analysen af bilbranchen

Den 25. januar 2020 udkom Analysen af Danmarks 391 største bilforhandlere og 18 største bilimportører. Analysen er efter vores opfattelse den mest gennemarbejdede analyse der findes af økonomien i branchen og kan ikke sammenlignes med andre brancherapporter, der blot lister selskabernes resultater.

Analysen udkommer i bogform, fylder 226 sider og er vores 13. årlige udgave. Den koster – fordi den har nogle år på bagen nu – kun 1.000,- DKK + moms. Den kan bestilles ved at besvare denne mail positivt.

Hvad indeholder analysen?

Vi ser ikke kun på virksomhedernes regnskaber. Vi ser også på verdensproduktionen, det danske bilsalg fordelt på mærker og typer, og vi kombinerer også disse info med forhandlernes resultater, blandt andet for at finde nøgletal for, hvilke bilmærker det passer bedst at sælge. Vi har oversigt over samtlige nyvognsforhandlere på de enkelte bilmærker og disses resultater, og hertil kommer også en række af branchens største brugtbilforhandlere. Vi har i årets analyse – af overskuelighedshensyn – valgt kun at se på person- og varebilforhandlere og udelade lastbilforhandlerne.

Analysen har fokus på bilforhandlerne, og kun lejlighedsvis blander vi forhandlere og importører sammen. Importørerne ser vi mest på separat, da økonomien her er meget forskellig fra bilforhandlernes, og det undlader vi naturligvis ikke at se grundigt på.

Vi har en lang række oversigter over de bedste og de værste præstationer i branchen, de bedste for at blive inspireret, og de værste for at lære. Vi måler på størrelse, overskud, vækst, lønniveau, overskud per ansat, overskudsgrader og indtjeningsevne, og vi måler på tværs af, hvilke bilmærker der forhandles, om virksomheden er stor eller lille, jysk eller københavnsk, om der sidder en kvinde eller en mand i direktionen og efter hvor gammel virksomheden er.

Vi ser på branchens konkurser, vi udpeger hvem vi mener er konkurstruede, og vi har gennemgår omkring 20 virksomhedshandler i løbet af året, der ikke er mellem familiemedlemmer og dermed antages at være handlet på markedsbetingelser, for at finde multipler for hvordan man værdiansætter en bilforhandlervirksomhed. Endelig gennemgår vi også branchens ejere og laver en millionærliste over Danmarks rigeste bilforhandlere. I skrivende stund har vi registreret godt 600 personer fra bilbranchen som indgår på vores millionærliste.

Og selvfølgelig får du også oversigter over hver enkelt virksomheds resultater og nøgletal, ligesom der ofte er vores personlige noter knyttet til den enkelte virksomheds regnskabsaflæggelse.

I tilfælde af, at virksomhederne ikke selv oplyser deres omsætning, dækningsbidrag, eller i sjældnere tilfælde antal ansatte eller ejerforhold, så går vi ind og laver kvalificerede estimater. Du kan se af vores tal, hvornår det er regnskabstal og hvornår vi estimerer.

Hvem kan bruge analysen?

Det er hensigten, at analysen skal være spændende og lærerig læsning for både den mest erfarne bilforhandler, direktør, økonomichef, ligesom den med stor fordel kan bruges af leverandører til branchen og sådan set også nytilkomne til branchen. Selv om analysens fundament er virksomhedernes seneste årsregnskaber (indgået seneste 01DEC19), så er analysen skrevet i en form og i et sprog der sikrer, at analysen kan læses og forstås af alle, der har interesse for økonomien i bilbranchen.

Analysen er som sagt den mest omfattende analyse af økonomien hos danske bilforhandlere, og er ikke alene spændende læsning, den kan efterfølgende fungere som opslagsværk, hver gang tanken falder på en særlig bilforhandler, et bilmærke eller en særlig problemstilling i bilbranchen.

Er du blevet overbevist?

Det håber vi, og det ville glæde os at tage imod din bestilling. Som nævnt koster analysen 3800,- DKK + moms, og den kan bestilles ved at sende en bestilling til ole@danskbrancheanalyse.dk.

 

Med venlig hilsen

 

 

Ole Egholm
Dansk Brancheanalyse ApS
Augustvej 60
DK – 2860 Søborg
Denmark

ole@pose.dk
ole@danskbrancheanalyse.dk
www.danskbrancheanalyse.dk

Tel (+45) 20956085

CVR: 29150176

 

Dansk Brancheanalyse ApS er stiftet og ejes af Ole Egholm, der er cand. merc. og MBA, og tidligere har været rejsebureaudirektør (1992-2006). Ole Egholm udgav sin første brancheanalyse om rejsebureaubranchen i år 2000. I 2005 stiftede han Dansk Brancheanalyse og har siden 2006 haft udgivelse af brancheanalyser som sin hovedbeskæftigelse. Formålet med Dansk Brancheanalyse er at kaste lys over økonomien i brancher, der ikke normalt udsættes for al for stor analytisk bevågenhed. En øget indsigt i en branches økonomi hjælper forhåbentligt aktørerne i branchen og omverdenen til en bedre forståelse af erhvervet, hvilket på sigt bør kunne medvirke til en bedre indtjening i branchen og dermed et bedre skattegrundlag for samfundet. Dansk Brancheanalyse ApS er ikke afhængig af særlige aktørers eller branchers interesser, ej heller af annoncørers, og finansieres alene af læserne. I 2019/2020 har Dansk Brancheanalyse udgivet analyser af advokatbranchen, arkitektbranchen, bilbranchen, hotelbranchen, rejsebureaubranchen, reklamebranchen, restaurationsbranchen og revisionsbranchen. Analysen af bilbranchen udkom for første gang 25. oktober 2007, og er udkommet årligt lige siden.