Analysen af Revisionsbranchen

Onsdag den 7. juni 2023 udkom, i 15. årlige udgave, vores Analyse af økonomien i revisionsbranchen. Den omfatter i år de 237 største revisionsvirksomheder, udgives i bogform, fylder 158 sider, og koster 4.900,- DKK + moms. Du kan bestille analysen ved at besvare denne mail positivt.

Analysen er os bekendt den eneste af sin art i Danmark, der ikke kun viser selskabernes regnskabstal, men først og fremmest går ind og analyserer på virksomhedernes resultater, ligesom vi laver kvalificerede estimater på blandt andet virksomhedernes omsætning, hvis det ikke oplyses. Vi ser på de bedste og de værste præstationer målt på overskud, vækst, gennemsnitsløn, overskud per ansat, og vi analyserer også kritisk virksomhedernes balancer, hvor vi blandt andet ser på begreber som Ventetid og Gældsbyrde og kigger også på revisionsbranchens enorme aktiveringer af immaterielle aktiver..

Vi laver også en lang række tværsnit, hvor vi ser hvordan det går for et revisionsfirma alt efter beliggenhed, antal ejere, størrelse eller om der sidder mænd eller kvinder i direktionen. Vi ser på resultater og nøgletal for Big4, statsautoriserede eller blot registrerede/godkendte revisionsselskaber. Vi vurderer også virksomhedernes transparens efter vores eget CSR-score-system. Selv om branchen generelt ikke har mange konkurser, så har vi stadig en oversigt over branchens konkurstruede, ligesom vi ser på sagerne i Revisornævnet.

Vi kortlægger også i alt 35 virksomhedshandler, hvor vi for hver af dem har fundet det, vi mener er handelsprisen, og dermed også beregnet multipler på handlerne, hvilket kan bruges som udgangspunkt til at værdiansætte din egen virksomhed.

Analysen er efter vores vurdering det bedste sted til at få et overblik over revisionsbranchens økonomi, og dette uanset om man er ejer, direktør, revisor uden ledelsesansvar eller nytilkommen til branchen. Vi oversætter svært forståeligt regnskabsmateriale til et sprog, der kan forstås af de fleste rimeligt uafhængigt af økonomiske forudsætninger.

Er du blevet fristet? Det håber jeg, og håber på en bestilling fra dig.

Vil du se analysens hovedkonklusioner? Så klik her

 

Med venlig hilsen

 

Ole Egholm
Dansk Brancheanalyse ApS
Augustvej 60
DK – 2860 Søborg
Denmark

ole@danskbrancheanalyse.dk

www.danskbrancheanalyse.dk

Tel (0045) 20956085
CVR: 29150176

Dansk Brancheanalyse ApS er stiftet og ejes af Ole Egholm, der er cand. merc. og MBA, og tidligere har været rejsebureaudirektør (1992-2006). Ole Egholm udgav sin første brancheanalyse om rejsebureaubranchen i år 2000. I 2005 stiftede han Dansk Brancheanalyse og har siden 2006 haft udgivelse af brancheanalyser som sin hovedbeskæftigelse. Formålet med Dansk Brancheanalyse er at kaste lys over økonomien i brancher, der ikke normalt udsættes for al for stor analytisk bevågenhed. En øget indsigt i en branches økonomi hjælper forhåbentligt aktørerne i branchen og omverdenen til en bedre forståelse af erhvervet, hvilket på sigt bør kunne medvirke til en bedre indtjening i branchen og dermed et bedre skattegrundlag for samfundet. Dansk Brancheanalyse ApS er ikke afhængig af særlige aktørers eller branchers interesser, ej heller af annoncørers, og finansieres alene af læserne. Dansk Brancheanalyse har gennem årene udgivet analyser af advokatbranchen, arkitektbranchen, bilbranchen, ejendomsmæglerbranchen, hotelbranchen, ingeniørbranchen, rejsebureaubranchen, reklamebranchen og revisionsbranchen. Analysen af revisionsbranchen udkom for første gang 25. februar 2008 og er udkommet årligt lige siden, lige med undtagelse af 2021, hvor Ole brugte kræfter på at udvikle padelsporten og havde Dansk Brancheanalyse i dvale.